Uw complete arbobeleid in professionele handen

Summit Health & Business
Uw complete arbobeleid in professionele handen

Als ondernemer wil je natuurlijk zo weinig mogelijk ziekteverzuim binnen je organisatie. Kwestie van geluk? Niet echt. Bedrijven kunnen zelf heel veel doen om werknemers duurzamer te laten functioneren in een gezonde werkomgeving.

Theo Nass, Ellen Nass en Michèle van den Bijllaardt van Summit Health & Business in De Lier zijn eensgezind: als het om gezondheid gaat, zou preventief welzijnsbeleid veel meer het sleutelwoord moeten zijn. Natuurlijk voor particulieren, maar misschien nog wel meer voor bedrijven. “Tijdelijke of permanente uitval van personeel kost organisaties handenvol geld en kan het functioneren van een onderneming in het ergste geval zelfs bedreigen”, zegt Theo Nass. “Dat wil je niet. Bij Summit Health & Business vinden we dat er veel meer in het voortraject gedaan kan worden. Kom op tijd in actie, al helemaal als er onverhoopt tóch ziekteverzuim ontstaat. Dan is het nóg belangrijker om aangesloten te zijn bij een arbo-organisatie die het klappen van de zweep kent. Met alle disciplines onder één dak noemen we de arbodienst van Summit Health & Business daarom ook wel een expertisecentrum voor gezond werken.”

Certificaten ISO 9001 en SBCA

Dat Summit Health & Business daadwerkelijk een professioneel expertisecentrum is, bewijzen de op 1 januari van dit jaar behaalde certificaten ISO 9001 en SBCA. Michèle van den Bijllaardt. “ISO 9001 is de internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen. Dit betekent dat al onze workflows en activiteiten wettelijk zijn geborgd en voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen, waaronder de zojuist van kracht geworden wet op de privacy, de AVG. Het is voor bedrijven per 1 juli zelfs verplicht om aangesloten te zijn bij een arbodienst die gecertificeerd is. Is dat niet het geval, dan zijn ze verplicht om op zeer korte termijn over te stappen. Uiteraard staan we met Summit Health & Business open voor ondernemers die nog op zoek zijn en de zekerheid willen hebben van een betrouwbare arbopartner die wél voldoet aan alle wettelijk voorgeschreven voorwaarden en daardoor automatisch ook betere kwaliteit levert.”

Zekerheid

Ellen Nass benadrukt daarnaast ook het belang van het SBCA-certificaat dat Summit Health & Business sinds een half jaar bezit: “In het SBCA staan alle voorwaarden waar een gecertificeerde arbodienst aan moet voldoen voordat zij een certificaat krijgt. Ook dit geeft bedrijven de zekerheid dat ze zijn aangesloten bij een organisatie die helemaal thuis is in alles wat er komt kijken bij de begeleiding van zowel gezonde als zieke werknemers.”

Summit Health & Business - Het Team