International Day of Happiness

Gelukkige mensen presteren beter.
Heb jij een inspirende baan? En gelukkige medewerkers?

Kan jouw baan best wat inspirerender? Waarom is het zo belangrijk dat we gelukkig zijn op ons werk?
We leven in een gekke tijd: het stressniveau is heel hoog en er zijn weinig garanties. Veel mensen weten niet of hun baan er over een jaar nog is. Juist in deze tijd hebben we een werkplek nodig waar we plezier en purpose, een doel, vinden.

Workshops van Summit Health & Business spelen hierop in. Het verlagen van de werkstress en duurzaam inzetbaarheid dragen bij aan preventie van klachten, maar ook aan je vitaal en happy voelen op je werk! Deze workshops zijn bijvoorbeeld: ‘Van werkdruk naar werkgeluk’, ‘Gezond slapen en ‘Bewegen hoeft geen topsport te zijn’. Maar ook loopbaanbegeleiding en advisering bij functioneringsgesprekken horen hierbij. Een belangrijke vraag is wat de ambities van de werknemer de komende 5 jaar zijn en kan het bedrijf daarin faciliteren?

Schouderklopjes
Arnaud Collery zet zich als bekendste Chief Happiness Officer ter wereld in voor geluk op de werkvloer, motiveert je als geen ander om je geluk in eigen hand te nemen.
Hij heeft tips en trucs voor meer geluk binnen het bedrijf.
Arnaud: “ Af en toe een schouderklopje is heel belangrijk, want we zijn geen robots: we hebben allemaal behoefte aan waardering. Verder heb je uitdaging nodig  en ruimte om te improviseren, want dat zorgt ervoor dat je talenten komen bovendrijven: ben je een leider, een creatieveling? Autonomie is ook belangrijk. Google laat zijn medewerkers een paar uur per week doen waar ze maar zin in hebben. Alles mag, zolang het maar goed is voor het bedrijf. Geweldig.
Wat ook gelukkig maakt, is een verrassing af en toe. Werkgevers, neem je medewerkers onaangekondigd mee uit eten of ga met ze naar een cabaretvoorstelling. En geef ze vertrouwen. Laat ze zien dat ze fouten mogen maken, dan durven ze initiatieven te nemen en ontstaan er mooie dingen.”

“Wanneer je het na een paar jaar niet meer naar je zin hebt op je werk, bijvoorbeeld omdat je je niet meer uitgedaagd voelt, denk dan eerst goed na”, vervolgt Arnoud,
“Denk twee weken lang goed na over de komende anderhalf jaar. Wat kun je verbeteren in je situatie? Bespreek hoe je meer uitdaging in je werk kunt brengen: kun je gaan werken aan een ander product, een andere dienst? Vaak brengt dat je verder.
In het algemeen zie ik het zo: als je voor 70% gelukkig bent met je werk, stop er dan niet mee. Mis je iets in je werk, ga er dan iets naast doen dat je blij maakt, bijvoorbeeld een dag per week.

Andere baan
“En stel dat je na die twee weken tot de conclusie komt dat je geen perspectief ziet. Dan is het waarschijnlijk slim om bewust te vertrekken. Met bewust bedoel ik: ga niet halsoverkop, en zorg als het even kan dat je eerst een nieuwe baan hebt. Het is veel lastiger om op zoek naar werk te gaan als je thuis zit.
Heb je een droom om iets heel anders te gaan doen, denk er dan goed over na. Is het een fantasie, of is het echt een bestemming voor je – iets waar je voor geboren bent? Sommige mensen fantaseren erover om ondernemer te worden, maar dat past niet bij iedereen. Het is belangrijk om jezelf te kennen.”

Meer informatie over begeleiding van Summit Health & Business voor vitale en gelukkige werknemers: bel 074 540387 of mail naar info@summithealthbusiness.nl